Bonnie Raitt – Dig in Deep

Patrick Demarest

02/03/2016
muziek

album-dig-in-deep-digi

Bonnie Raitt gaat er diep en vol voor met haar 20ste album ‘Dig in Deep’. Deze Blueslady zit al 45 jaar in het vak en weet goed genoeg waar ze mee bezig is. Haar album mixt vlot blues, rock, pop en haar prachtige en kenmerkende slidegitaarwerk. Het levert een energiek en vitaal album op dat geen enkel moment verveelt.

Terwijl haar vorige albums veeleer ingetogener waren, komt ze nu met meer funky nummers voor de dag. Daarbij kan Shakin’ Shakin’ Shakes geen duidelijker voorbeeld zijn.
Met een rasperige stem legt ze de juiste klemtomen waardoor haar stem ietwat gebroken maar vol levenservaring klinkt om daarna weer krachtig en luid terug te komen. De mate waarin de zangeres gevoel legt in de nummers en ze eigen maakt maken duidelijk dat ze al even in het vak zit.
‘The Ones We Couldn’t Be’ is een emotioneel pareltje dat ze zelf heeft geschreven. Opeens is de titel voor het album logisch. Bonnie Raitt tast diep in haar turbulente leven met dit breekbaar nummer dat dient als een verontschuldiging voor een affaire dat niet goed afliep.

Verder brengt ze een originele cover van Need you Tonight van INXS. Wie eraan twijfelt of dit nummer nog sexy’er kan worden gebracht dan door Michael Hutchence moet dringend de versie van  Bonnie Raitt opzoeken!

Bonnie heeft al tien grammy’s op haar palmares staan en werd door Rolling Stone op de lijst van 100 beste gitaristen geplaatst. Ook had Torhout de eer om haar te verwelkomen op Rock Torhout in 1991. Wie nog niet overtuigt is van het talent van deze dame zal bij het beluisteren van haar album wel anders kraaien.

CD en LP nu te koop bij Topdisc.