Buitenschoolse kinderopvang Don Bosco

Patrick Demarest

30/03/2018
Actua

Door de stopzetting van buitenschoolse kinderopvang Berenhof, breidt de buitenschoolse kinderopvang Jabedabedoe in Don Bosco uit.

Stopzetting Berenhof vanaf 30 juni!

Schepen Rita Dewulf, bevoegd voor onder andere kinderopvang, geeft meer uitleg.
"De uitbaatster van het Berenhof stopt met de uitbating van de buitenschoolse kinderopvang voor kindjes van 2,5 jaar tot 12 jaar op 30 juni. De kinderen die hier door hun ouders werden toevertrouwd aan een team geëngageerde begeleidsters worden vanaf 1 juli opgevangen in het IBO Jabedabedoe. De ouders konden tijdens de burendag reeds kennismaken met deze opvang en de kinderen vonden al heel snel hun weg dankzij de deskundige begeleidsters.

"De uitbaatster zette zich steeds ten volle in om het Berenhof in Don Bosco op een correcte manier te exploiteren. We respecteren haar keuze om te stoppen en bedanken haar voor haar jarenlange inzet. De Stad neemt zijn verantwoordelijkheid naar de kinderen en de ouders om de Jabedabedoe uit te breiden nu er een onmiddellijk nood is aan extra opvangplaatsen op de wijk Don Bosco. Er worden extra begeleidsters aangetrokken via een selectieprocedure zodat we verder een kwalitatieve opvang kunnen aanbieden", zegt schepen van kinderopvang, Rita Dewulf.

"De huidige locatie is niet groot genoeg om de extra opvangplaatsen te voorzien. Hier zijn onderhandelingen met diverse partners lopende. Het is de intentie om de kinderen zeer dicht op huidige locatie te kunnen opvangen."

"Bovendien besliste het college van burgemeester en schepenen om tijdens de schoolvakanties de IBO Skoebidoe in Sint-Henricus te openen zodat de kinderen over beide initiatieven gespreid kunnen worden en er op deze manier extra opvang gecreëerd wordt", vult schepen van kinderopvang, Rita Dewulf aan.

Uitbating Ladderhofje

"De uitbaatster van het Berenhof biedt tevens kinderopvang van 0 - 3 jaar aan in het Ladderhofje. Over deze uitbating worden inmiddels ook diverse vragen gesteld door ongeruste ouders. Het lokaal bestuur begrijpt de bezorgdheden en houdt de vinger aan de pols."