CoopStroom Crowdfund Challenge

Patrick Demarest

17/06/2024
Actua

In de regio Brugge-Oostkust woedt momenteel een spannende strijd om duurzaamheid. Van 5 mei tot en met 21 juli nemen heel wat steden en gemeenten waaronder ook Torhout het tegen elkaar op in een wedstrijd van burgercoöperatie CoopStroom. Het doel? Zoveel mogelijk fondsen werven om een volledig elektrische deelwagen te winnen voor hun stad of gemeente en tegelijkertijd bijdragen aan een groenere toekomst.

Met gebundelde financiële middelen realiseert Coopstroom grootschalige duurzame projecten. Denk maar aan zonnepanelen, laadpalen en gedeelde elektrische wagens. De echte waarde van het aandeel van Coopstroom ligt in deze diensten. Ook in Torhout kunnen de coöperanten gebruikmaken van het autodeelnetwerk van Coopstroom. Deze deelwagens zijn gekoppeld aan zonnepanelen op daken van de openbare gebouwen.

Waarom investeren in CoopStroom en coöperant worden?

Investeren in CoopStroom biedt tal van voordelen. Je steunt propere energie en mobiliteit. Je draagt direct bij aan de realisatie van zonnepanelen, laadpalen en elektrische deelwagens in jouw buurt. Je geeft je spaargeld een nuttige bestemming. In plaats van passief op een bankrekening te staan, wordt het actief ingezet voor projecten die een positieve impact hebben op onze omgeving. Je krijgt ook toegang tot groene stroom en deelwagens. Bovendien kies je voor energiezekerheid, onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Na de aankoop van een aandeel, betaal je afhankelijk van de abonnementsformule een bedrag voor het gebruik van de wagen per tijd en per kilometer.


Zit er toekomst in elektrisch coöperatief autodelen?

Autodelen zit in de lift, in al zijn facetten. Bij Coopstroom gaan ze hierin een stapje verder en is het autodelen volledig elektrisch. Daarnaast wordt dit autodelen meteen gekoppeld aan duurzame energie. Een win-win voor iedereen!


Geïnteresseerd in hoe je kunt bijdragen aan een duurzame toekomst? Doe mee aan de CoopStroom Crowdfund Challenge. Alle info op www.coopstroom.be.


"Momenteel beschikken we in onze stad over 3 elektrische deelwagens van Coopstroom. Deze wagens worden heel intensief gebruikt, wat uiteraard heel positief is! We krijgen vaak ook vragen vanuit de wijken voor het plaatsen van een deelwagen. Misschien komt deze 'propere' deelwagen wel in jouw buurt te staan, maar dan moeten we deze challenge winnen! Go, go, go!", zegt Elsie Desmet, schepen van Mobiliteit.