Cultuurcentrum zoekt cultuurminnende foyeruitbater

Patrick Demarest

24/09/2021
horeca/toerisme

Cultuurcentrum de Brouckere is op zoek naar een ondernemer met een hart voor cultuur voor het uitbaten van De Foyer en bijhorend het mooiste terras van Torhout, voor de komende tien jaar.  

De Brouckere sluit zijn deuren eind dit schooljaar voor het uitvoeren van heropfrissingswerken en het verduurzamen van het cultuurcentrum. Naast het aanpakken van onder andere de dakisolatie en het ventilatiesysteem, wordt ook De Foyer in een nieuw jasje gestoken.


'Toen Heidi en Kurt stopten in 2019 hebben wij een tijdelijke oplossing gezocht. De pop-up bar Bar Provisoir zorgt tot aan de verbouwingen op een heel verfrissende manier voor een nieuwe invulling. Bij de verbouwingswerken wordt fiks in De Foyer geïnvesteerd en bijgevolg bieden we ook een langere uitbatingsovereenkomst aan.', aldus schepen van cultuur Lieselotte Denolf. 'We zijn op zoek naar creatieve, cultuurminnende en ondernemende mensen met veel goesting. Men zegge het voort! Het pakket dat we aanbieden is aantrekkelijk, dus we hebben er alle vertrouwen in dat we de juiste mensen zullen vinden.'

Hoewel het cultuurcentrum de nieuwe foyer pas kan openen na de verbouwingswerken, schrijft het Lokaal Bestuur Torhout nu al een open oproep uit in twee fases. 'We willen namelijk de nieuwe foyeruitbater(s) mee laten beslissen over de look and feel van de nieuwe foyer en dat passend bij de rest van het gebouw.', aldus schepen van stadspatrimonium Hans Blomme.

De oproep gebeurt bewust in twee fases, om de oproep zo laagdrempelig mogelijk te houden en te onderzoeken of er een klik is tussen de foyeruitbater(s) en de werking van het cultuurcentrum. De eerste fase is dus open voor iedere geïnteresseerde. Na onder andere een locatiebezoek (voorzien op 12 oktober 16.30 uur) en gesprekken kan men een deelnemingsaanvraag indienen tegen 25 oktober, 13.30 uur. Daarna wordt er een selectie gemaakt uit de geïnteresseerde groep die vervolgens een definitieve offerte kunnen indienen.

De verbouwingswerken van het cultuurcentrum starten in juni 2022. Wens je graag meer informatie of heb je interesse? Neem dan gerust contact op met Aukelyn.Allary@torhout.be.