Debuteren als schepen op Nieuwjaar

Patrick Demarest

31/12/2022
Politiek

Ine Debruyne wordt vanaf 1 januari 2023 schepen voor Vooruit Torhout. Zij neemt de taken en de bevoegdheden van schepen Paul Dieryckx over. 

(Foto net na de eedaflegging met v.l.n.r.: nieuw gemeenteraadslid Eddy Denolf, Nick Mouton, Ine Debruyne, Vanessa Jodts, Paul Dieryckx en Marc Hallemeersch.)

Ine Debruyne (34) is gehuwd met Marc Hallemeersch en moeder van drie kindjes: Nona (11), Luca (8) en Laure (6). Ze studeerde criminologie, juridische advisering en behaalde ook een bachelor secundair onderwijs Nederlands-geschiedenis. Beroepshalve is ze werkloosheidsconsulent bij het ABVV in Oostende.

INe: "Ik neem vanaf morgen alle bevoegdheden van Paul Dieryckx over.

Dat zijn:

  • Personeel
  • Sociale zaken
  • Gelijkekansenbeleid
  • Sociale tewerkstelling
  • Woonbeleid


"Paul is hier deze morgen nog geweest om alle laatste dossiers over te hevelen en zijn laatste adviezen en wat goede raad mee te geven. Ik heb alles de voorbije maanden van dichtbij mee gevolgd en al veel gestudeerd, dus ik hoop dat ik me snel zal kunnen inwerken."

"Ik heb ook al de eerste contacten gehad met enkele diensten op het stadskantoor, het sociaal huis en mijn nieuwe collega's van het schepencollege. Ik kom sowieso terecht in een goed draaiend team dat weet van aanpakken."

Uitdagingen

"De uitdagingen binnen mijn bevoegdheden zijn niet min, zeker wat betreft het sociaal beleid. Na corona zijn het nu de energiecrisis en inflatie die er bij veel gezinnen zwaar inhakken. We moeten absoluut waakzaam zijn om burgers die in kwetsbare situaties terechtkomen zo goed mogelijk te beschermen."

"Het is natuurlijk niet zo evident om op het einde van een legislatuur in te stappen als schepen. De meeste zaken uit het meerjarenplan zijn al in uitvoering dus grote nieuwigheden komen er voorlopig niet meer aan, maar er liggen zeker nog wel een aantal projecten op de plank waar ik enthousiast over ben. Daarnaast zal ik elke dag mijn uiterste best doen om iets te betekenen voor Torhout. Vooral goed luisteren naar de mensen en helpen waar het kan, ik denk dat dat een beetje de essentie is. Ik heb alvast heel veel 'goesting' om er in te vliegen en energie om keihard te werken."

"Bij deze van mijn kant aan iedereen ook een heel gelukkig en vooral gezond nieuwjaar. Laat 2023 maar komen!"