Dumon presenteert nagerecht op Heerlijk Houtland

Patrick Demarest

10/06/2015
Actua Bedrijf winkel

Jelle Descamps (Chocolaterie Dumon) zal als enige een nagerecht aanbieden tijdens Heerlijk Houtland op 13 en 14 juni op de Torhoutse Markt.

Dumon01   Dumon07

Nadat Stephan Dumon volop koos voor stevia, suikervrije chocolade, nam Jelle Descamps uit Kortrijk in 2010 Dumon Chocolatier over. Naast de winkel en productiesite in Torhout is er ook nog de winkel in de Lange Steenstraat in Kortrijk, de winkel op het Simon Stevinplein in Brugge en twee zelfstandige Dumon-winkels die de chocolade uit Torhout verkopen. Op 4 en 5 oktober 2014 stelde Jelle zijn nieuwe bedrijfsgebouwen en winkel  in de Aartrijkestraat in Torhout open voor alle klanten.

Alles kan

Dumon06b    Dumon06

De tijd dat chocolade enkel in repen of in eieren te krijgen is, behoort al tot het collectieve geheugen van de mensheid. Dumon maakt gewoon alles in chocolade: asperges, bakken triple van West-Vleteren, gereedschapskistjes voor Vaderdag…

Dumon03   Dumon02

Nagerecht met ijs: de witte dame

Ter gelegenheid van Heerlijk Houtland gaat Jelle op locatie werken. “Niet simpel want chocolade verdraagt geen warm weer en dat is een factor die je niet in de hand hebt”, zegt Jelle. “Daarom heb ik een nagerecht uitgedokterd dat een combinatie is van chocolade met ijs van IJsdelicatessen Cloet. Het is een beetje een variant op een dame blanche. Het ijs met bresiliennenootjes wordt bedekt met fondantchocolade en wordt aangetikt als een hardgekookt eitje.”

DumonLogo