East Side, West Side met het Houtlands Jeugdensemble op 30 oktober

Patrick Demarest

14/10/2021
muziek

Het Houtlands Jeugdensemble pakt op 30 oktober uit met het concert East Side, West Side. Dat staat voor een samenspel van het Houtlands Jeugdensemble met het Jeugdorkest van Peer. Plaats van het gebeuren: de feestzaal van het Sint-Jozefscollege.

Emma Snauwaert: "Het Jeugdorkest van Peer, onder leiding van Nina Boonen, zakt in het weekend van 30-31 oktober af naar onze contreien voor een muzikaal weekend. Op zaterdag 30 oktober concerteren onze Limburgse vrienden samen met het Houtlands Jeugdensemble, onder leiding van Tom Hondeghem, in de feestzaal van het Sint-Jozefsinstituutcollege. Dat concert kreeg de toepasselijke naam East Side, West Side, een verwijzing naar de verbroedering van twee jeugdorkesten, elk uit een andere hoek van het land. Het concert begint om 19.30 uur, en elk orkest brengt een eigen repertoire, gevolgd door een gezamenlijk stuk, zodat we ook effectief het podium eens delen!"

Tickets kosten 10 euro en zijn inclusief een consumptie. Kinderen jonger dan 12 komen gratis. Tickets zijn te verkrijgen bij het jeugdbestuur via houtlandsjeugdensemble@gmail.com.

"Op zondagmiddag versterken we de banden tussen onze muzikanten tijdens een leuke, speelse activiteit, waarna we samen eten voor onze wegen weer scheiden. Dit weekend zal ongetwijfeld een hoogtepunt zijn voor de jonge leden van beide orkesten!"