Fruitstickers voor Complimentendag op 1 maart

Patrick Demarest

26/02/2024
Actua

Het Lokaal Bestuur Torhout hecht veel belang aan de mentale gezondheid van de inwoners en de schoolgaande jeugd. Naar aanleiding van 1 maart, Complimentendag, krijgen alle leerlingen van het 5de en 6de leerjaar in Torhout een complimentensticker. Een actie die iedereen aardblij maakt!  

(5de en 6de leerjaar van Eureka Torhout)

Torhout wil sterk inzetten op de (mentale) gezondheid van zijn inwoners en ondertekende in 2019 het charter ‘Gezonde Gemeente’. Op 1 maart is het complimentendag, het ideale moment om het belang van een goede mentale gezondheid in de kijker te zetten. Alle Torhoutse scholen kregen de mogelijkheid om een fruitsticker met complimenten aan te vragen. Het lokaal bestuur werkte deze actie uit samen met Logo Brugge-Oostende. Naast het ontvangen van de fruitstickers zijn de leerkrachten vrij om extra materiaal te bestellen via Logo Brugge – Oostende om zo complimentendag nog extra in de kijker te zetten.


"Ik vind alle leerlingen van de Torhoutse scholen enorm toffe peren! De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar kunnen op Complimentendag een sticker geven aan wie ze dat willen. Zo laten ze betrokkenheid en waardering zien. Bovendien werkt het aanstekelijk en zorgt het voor positiviteit", vertelt schepen van Volksgezondheid Annick Vanderspurt. 


Geef zelf ook een compliment

Een complimentje geven of krijgen doet meer dan deugd! Verras je collega’s, vrienden, familie en buren en wees gul met complimenten op 1 maart! En omdat complimenten het hele jaar door leuk zijn, maken we van maart complimentenmaand! Naast het krijgen van een goed gevoel, kan een compliment de relatie versterken met de mensen om je heen, geef je de ander meer zelfvertrouwen, een fijn gevoel en word je er zelf ook beter van. Want wist je dat het uitdelen van complimentjes ook jouw geluksgevoel versterkt? Bovendien is het besmettelijk. Wie positiviteit uitstraalt, krijgt ook meer erkenning en waardering terug.


Geluksdriehoek

Met deze complimenten zetten we in op het versterken van geluk. En dat is ook wat de geluksdriehoek wil. Deze driehoek toont je waar je geluk uit opgebouwd is en hoe je er zelf voor kan zorgen dat die driehoek stevig staat. Eén van de bouwblokken van de geluksdriehoek is 'je goed voelen'. Wanneer je positieve emoties ervaart, draagt dit bij aan je geluksgevoel. Het uitwisselen van een compliment draagt ook bij aan de onderlinge verbondenheid; de tweede bouwsteen in de geluksdriehoek ‘goed omringd zijn’. Als je ze goed kunt toelaten, versterk je het bouwblok 'jezelf kunnen zijn'. 


Meer inspiratie en tips die je helpen om aan je geluk te werken, positiever in het leven te staan en je veerkracht te versterken, vind je op www.geluksdriehoek.be