Ga mee op bijensafari

Patrick Demarest

19/04/2022
Natuur

Benieuwd welke bijen zich thuis voelen in Torhout? Of wil je gewoon meer weten over deze nuttige bestuivers? Ga dan mee op de bijensafari op zaterdag 7 mei.

We wandelen, samen met een echte bijenspecialist, langs verschillende Torhoutse bijvriendelijke plekken. Onderweg kom je alles te weten over verleiding en bedrog, metselaars en behangers, pluimvoeten en slobkousen, macho’s en huisvrouwen. Als je wil, kan je ook zelf bijen en hommels vangen.

De wandeling is toegankelijk voor iedereen, met of zonder voorkennis. De lengte van de wandeling kan variëren, naargelang de verhalen die we onderweg kruisen.

Kinderen zijn welkom op deze activiteit, maar hou er rekening mee dat de bijensafari niet specifiek op kinderen gericht is. We proberen het wel voor alle leeftijden boeiend te maken. Wandelen en stilstaan wisselen elkaar af.

Praktisch

  • Afspraak op zaterdag 7 mei om 9.45 uur aan de ingang van het stadskantoor (Aartrijkestraat 11/B).
  • We ronden af rond 12 uur.
  • Deze activiteit is gratis maar inschrijven is noodzakelijk aangezien het aantal deelnemers beperkt is. Inschrijven doe je via rlhp.be/agenda/op-bijensafari-in-torhout.
  • Begeleiders: Maarten Wielandts (Natuurpunt Studie) en Yannick Verstraete (Regionaal Landschap Houtland & Polders).
  • Organisatie: Regionaal Landschap Houtland & Polders, Natuurpunt Studie en Lokaal Bestuur Torhout.

De bijensafari maakt deel uit van het bijenproject Kruisbestuivers en wordt gesubsidieerd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.