Gezicht van Pulmonale Hypertensie overleden

Patrick Demarest

29/07/2021
Actua

Op 26 juli is Conny Verhoye in Leuven overleden. Ze werd 56 jaar. Conny leed aan Pulmonale Hypertensie maar deed er ook alles aan om die ziekte onder de aandacht te brengen.

(Conny en Roland op de persconferentie van de Nacht van Vlaanderen 2019 waar de Patiëntenvereniging voor Pulmonale Hypertensie een van de goede doelen was)

Echtgenoot Roland Loose en Conny Verhoye waren de drijvende krachten achter de Patiëntenvereniging voor Pulmonale Hypertensie. 

Wat is Pulmonale Hypertensie?

Op de website van UZ Leuven lezen we...

Pulmonale hypertensie of PH is een ziekte waarbij de druk in de longvaten (kleine circulatie) toeneemt. Dit mag niet verward worden met verhoogde bloeddruk in de grote circulatie (arteriële hypertensie).

PAH is een zeldzame ziekte: in België zijn er 300-400 patiënten met deze aandoening en men schat dat er elk jaar een 60-tal nieuwe bijkomen. PAH is een ernstige ziekte die de patiënt beperkingen oplegt in het dagelijkse leven. Zonder behandeling is de overleving sterk beperkt. Alle leeftijdscategorieën worden aangetast, ook kinderen en bejaarden.

Torhoutvandaag leeft mee met echtgenoot, familie en vrienden.

(Geen enkele mogelijkheid liet Conny onbenut om Pulmonale Hypertensie onder de aandacht te brengen. Hier een event op de Markt in 2015)