Hermen Six coördineert nu ook het Vrijetijdshuis

Patrick Demarest

14/12/2015
Actua cultuur/onderwijs jeugd

Jeugdconsulent Hermen Six (33) neemt voor een jaar ook de coördinatie van het Vrijetijdshuis (stadhuis) op zich.

IMG_7521

“Die combinatie is mogelijk doordat de jeugddienst van het huis naast de sporthal naar het stadhuis is verhuisd”, zegt Hermen. “Zo overkoepelt het vrijetijdshuis nu de jeugd, evenementen, de uitleendienst, toerisme en lokale economie. Op termijn moet die lokale economie naar de nieuwe centrummanager gaan.”
“De jeugddienst heeft het vroegere bureel van de stadssecretaris ingepalmd. We willen het hele stadhuis een beetje updaten zodat het een levendiger geheel wordt.”
Balie elke dag open
“Door het feit dat de jeugddienst en Martine van de balie van het cc de Brouckere naar hier verhuisden, en Ellen Van Houcke toerisme kwam versterken, is het Vrijetijdshuis vanaf 1 november elke dag open van 9 tot 12 en van 13 tot 17 uur.

ellen

Ellen woont in Assebroek, vervangt Patricia en was al actief voor Toerisme Meetjesland in Eeklo. Zij werkt ondersteunend op het vlak van administratie en planning toerisme en de meerjarenplanning. In het Vrijetijdshuis zullen ook diensten worden aangeboden die niet rechtstreeks met dit huis te maken hebben. Zo zullen we op 13 januari ondersteuning geven bij de inschrijvingen voor de kampen op de kinderboerderij. Wij zullen de balie zijn die meest open is, mensen zullen hier dus voor veel terecht kunnen. Ook bijvoorbeeld voor reservaties in het cc.”
Toerisme: terug naar de roots
“Op vlak van toerisme willen we de nadruk leggen op de Torhoutenaars zelf. Dat zijn de eerste ambassadeurs van onze stad. Daarom willen we voor alle Torhoutenaars de troeven van de stad opfrissen. Op 28 maart 2016 vindt het startevenement van het vernieuwde fietsknoopnetwerk West-Vlaanderen plaats. De tocht start en komt aan in Roeselare maar passeert doorheen Torhout. Dat gaan we uiteraard gebruiken om het fietstoerisme te promoten. Verder doet Kom op tegen Kanker op 8 mei Torhout aan wat ook aardig wat volk op de been zal brengen. Op die manier en door ondersteuning van bestaande activiteiten willen we mensen uit de onmiddellijke nabijheid van Torhout overtuigen van de troeven van Torhout.”