Inzamelactie textiel op 2 oktober

Patrick Demarest

28/09/2021
Actua

Jaarlijks vinden we nog 4,8 kg aan textiel terug in de restafvalzak. Per persoon is dat ruim een halve afvalzak! Voor Torhout betekent dat er jaarlijks zomaar 13.100 afvalzakken textiel weggegooid worden. En dat is zonde, want via de textielcontainers krijgt textiel een tweede leven.

Torhout houdt daarom op zaterdag 2 oktober tussen 8 en 12 uur een grote textielinzamelactie op de parking van het zwembad. In ruil voor een zak oud textiel, maak je kans op een dopperfles, een sorteereiland, een koeltas,.. maar krijg je ook meteen extra punten voor de campagne 30% minder. Hierdoor maak je kans op een elektrische fiets die men eind december verloten onder de deelnemers van 30% minder!

Ga dus nu op zoek in jouw kleer- en schoenkast naar oude kledingstukken met of zonder defect (scheur, ontbrekende knoop,…), knuffelberen, riemen, tassen, schoenen, gordijnen, zetelhoezen, tafelkleden, lakens, dekens, dekbedden, hoofdkussen, slaapzakken en zelfs textielrestjes en propere lappen. Dit alles mag in de textielcontainer. Enkel matrassen, tapijten en kledij besmeurd met verf of andere smurrie horen er niet in thuis.

Verzamel alles in een gesloten plastic zak en kom deze op zaterdag 2 oktober tussen 8 en 12 uur afgeven op de stand op de parking van het zwembad (Bruggestraat). Wie weet ben jij straks de trotse eigenaar van een elektrische fiets of van een mooi sorteereiland in je keuken!
Benieuwd naar meer? Neem alvast een kijkje op 30%minder.be.

"13.100 restafvalzakken met textiel is té veel. In Torhout kunnen we beter! Met jouw textiel kan je gratis terecht op het recyclagepark en in de vele textielcontainers die je langs de weg vindt. Zo bespaar je plaats in je restafvalzak en dus geld en zorg je voor een beter milieu door te sorteren. Zeg dus 'neen' aan textiel in jouw afvalzak", zegt Elsie Desmet, schepen van leefmilieu.