Kijk ik fiets

Patrick Demarest

13/05/2024
Actua

Op woensdag 15 mei zijn ouders en hun kindje welkom voor een sessie 'Kijk ik fiets!'. Het is de bedoeling om op slechts drie uur tijd de kinderen te leren fietsen op twee wielen. Nadien krijgen de fietskampioenen een fietsdiploma. Weg met de hulpwieltjes, leve de vrijheid!

Is je kleuter klaar om te fietsen en weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? Wil je graag zelf jouw kapoen begeleiden zodat je trots vanop de eerste rij kan meemaken hoe hij of zij een fietsdiploma verdient? Kijk, Ik fiets! is een project om jonge kinderen op slechts 3 uur tijd te leren fietsen op 2 wielen. We hanteren hiervoor een unieke methodiek.

Wat heb je nodig?

Elk kind is begeleid door een volwassene en neemt zijn eigen fiets zonder steunwielen en een helm mee. Het lokaal bestuur zorgt voor een fietsleermeester die alles in goede banen leidt. Alle hulpmateriaal is ter plaatse aanwezig in de sporthal.  

"Samen bewegen in de buitenlucht is zalig! Fietsen telt ook mee als stappen voor de stappenclash. Hét ideale moment om je kindje in te schrijven om te leren fietsen, daarna kunnen jullie samen op pad en wint Torhout mogelijk de clash met de andere gemeenten.", vertelt sportschepen Joost Cuvelier.


Praktisch