Klankrelaxatie in Boventoon

Patrick Demarest

30/01/2020
vereniging

Nooit werd de wereld meer geplaagd door stress, burn-outs en depressies dan nu maar nooit zijn er ook meer mogelijkheden geweest tot ontspanning en relaxatie dan nu. Wist je dat er in Torhout met Boventoon, in de Landstraat 11, een centrum is gespecialiseerd in relaxatie therapieën en klanktherapie. Onlangs werd daar de totaal vernieuwde klanktherapieruimte in gebruik genomen.

Andy Vanbeveren zag bij de opstart van Boventoon in 2010 al snel dat de nood aan ontspanning, aan menselijke ontmoeting en vorming groot was. “Daarom heeft Boventoon zich gespecialiseerd in mentale ontspanning voor verschillende doelgroepen. Met welke doelgroep we ook werken, we vertrekken altijd vanuit een holistische visie, steeds met een bijzondere aandacht voor het mentale welzijn. Je goed voelen in je vel, je goed voelen in je hoofd…”

Niet altijd therapeutisch

“Al tien jaar begeleid ik mensen in onze praktijk. Zowel onder de vorm van relaxatie- als van klanktherapie. Bij therapie hoort altijd wel een gesprek: soms kort, maar soms ook meer uitgebreid. Afhankelijk van de persoon, de situatie, de problematiek, enz. Maar soms zijn er ook momenten dat zo’n gesprek niet gewenst is. Niet dat de cliënt dat per se niet wil, maar gewoon er op dat moment geen behoefte aan heeft. Het enige wat ze willen is volledig ontspannen en in zo een geval zitten ze zeker goed met klankrelaxatie. “
Klankrelaxatie

Een klankrelaxatie is een uurtje genieten, liggend op een comfortabele massagetafel. En rondom jou, klankschalen, veel klankschalen. En daarrond nog eens gongs, subtiel aanwezig in klank. Eenmaal de sfeer is gezet worden nog extra instrumenten ingezet. Het is een combinatie van een klankschaalmassage, een klankbad én een concert. Privé, afgestemd op jou. Dit alles uitgevoerd door een professioneel klanktherapeut. Geen voorafgaand intakegesprek en achteraf ook geen outtake. Gewoon puur genieten van pure klanken. De combinatie van instrumenten is niet identiek. Zo ontdek je altijd weer nieuwe klankcombinaties

Collectie instrumenten

Klankschalen, gongs, fluit, sansula, chimes, tingsha’s, tonguedrums, didgeridoo, monochord, guzheng, shruti, trom,… de verzameling instrumenten bij Boventoon is gigantisch.

Tijdens elke sessie wordt een ‘greep’ uit het assortiment genomen, zodat elke sessie uniek is.

Praktisch

“Net zoals bij alle andere klanksessie hou je ook bij een klankrelaxatie je kledij aan. Heb je een bepaalde voorkeur voor een instrument of genre klank, laat het dan zeker weten. Met veel plezier houden we hier rekening mee. Het is jouw verwenning, jouw moment.”

“Alle klankrelaxaties gebeuren steeds op afspraak.”

Gongconcert op 31 januari

Wie liever graag eens kennis maakt met relaxatiecentrum Boventoon tijdens een groepsactiviteit, kan dat op 31 januari al doen want dan vindt er in de Landstraat een gongconcert plaats.

Meer info over Boventoon: https://boventoon.be/