Klimber obstakel run op 20 mei

Patrick Demarest

17/05/2024
Actua

De Klimber obstakel run is een korte, uitdagende run van ongeveer 5 kilometer met een 40-tal hindernissen: van muurtjes tot monkeybars tot eenvoudige strobalen waarover geklommen moet worden. Maar er zijn natuurlijk ook meer uitdagende obstakels voor de meer getrainde sporter.

Het parcours is geschikt voor zowel kinderen, volwassenen als ouderen. De hindernissen kunnen alleen of samen overwonnen worden.

De deelnemers starten in waves na een leuke opwarming en krijgen de kans om het parcours al wandelend of lopend af te leggen. Ze kunnen het dus ook 2 maal of meer aflopen als ze willen.

De kostprijs voor de run is 19 euro voor kinderen en 26 euro voor volwassenen.

VORIGE EDITIE

Vorig jaar was een groot succes. Hieronder enkele cijfers:

  • Scholen obstakel run: 600 deelnemers
  • Competitieve run: 200 deelnemers
  • Recreatieve run: 550 deelnemers

GOED DOEL

Voor elke inschrijving op de Klimber Obstakel Run op maandag doneren ze 1 euro aan het goede doel. Zo konden ze vorig jaar 550 euro doneren aan Tordale.

NIEUWTJES IN 2024


  • Het parcours zal er een klein beetje anders uitzien. Zo loopt men niet meer door de poelen maar gaat men voor een stuk over het domein van Tordale. Ook daar zal een obstakel staan.
  • Je kan een mand met allerlei Torhoutse producten winnen. De persoon die het meeste aantal toertjes loopt, wint de mand. De lopers die hieraan willen deelnemen starten het best in de eerste wave.
  • Loop eens met een bekende Toeroetenaere, West-Vloaming of Vlaming. Ze proberen elk uur (10.40, 11.40, 12.40 uur…) een bekend persoon te laten meelopen met de deelnemers. Momenteel hebben onze burgemeester en Hilde Crevits al toegezegd!
  • Er komen dit jaar enkel leuke/ludieke nieuwe obstakels bij, zodat het fun gehalte nog groter wordt. Zo kan je door een rekkerkot, carwash en schietkraam lopen. Benieuwd wat dit is? Meedoen is de boodschap!
  • Schrijf je in met een groep? Vanaf 10 deelnemers krijg je een drankkaart gratis!