Koersen tijdens Torhout kermis

Patrick Demarest

02/07/2022
sport

Lokaal bestuur Torhout organiseert in samenwerking met wielerclub Rozeveld en Koninklijke Veloclub Ichtegem Sportief wielerevenementen tijdens de kermis in Torhout: een avondcriterium voor juniores op maandag 22 augustus, wedstrijden voor nieuwelingen dames en juniores dames en een loopfietsjesrace op woensdag 24 augustus.

"Als Lokaal Bestuur vinden we het belangrijk dat mensen zich kunnen ontplooien in hun sportdiscipline, en hebben we tijdens de kermisweek een aanbod klaar waar jonge wielrenners en rensters zullen van smullen", aldus schepen van Sport Rita Dewulf. Daarom namen we 2 ervaren organisatoren onder de arm om zowel op kermismaandag als op kermiswoensdag een wielerwedstrijd te organiseren.

Avondcriterium juniores op maandag 22 augustus

Wielerclub Rozenveld organiseert op kermismaandag 22 augustus een avondcriterium voor heren junioren. Deze wedstrijd vindt plaats op een gesloten parcours van 1.8 kilometer met start en aankomst in de Bruggestraat ter hoogte van parking Industrielaan. Wedstrijd start om 19 uur en er worden 33 rondes gefietst. 
Parcours: start in de Bruggestraat, Sint-Jozefstraat, Hugo Verriestlaan, Brildam, Papebrugstraat, Viaductstraat, Stationsstraat, Concienceplein, Spinneschoolstraat, Beerstraat, Burg en Bruggestraat. 

Nieuwelingen en juniores meisjes op woensdag 24 augustus

Ichtegem Sportief neemt de wedstrijd Grote Prijs Stad Torhout voor meisjes nieuwelingen (15-16 jaar) en juniores (17-18 jaar) voor haar rekening op woensdag 24 augustus.
Op een lokale omloop van 4,1 kilometer met start en aankomst in de Bruggestraat ter hoogte van parking Industrielaan, strijden de meisjes voor de Roze Trui, een speciaal ontworpen wielertruitje voor deze gelegenheid. De wedstrijd voor de nieuwelingen start om 13.30 uur, de wedstrijd voor juniores start om 15.30 uur. 
Nieuwelingen rijden 57,4 kilometer (14 ronden), juniores 73,8 kilometer (18 ronden)
Parcours: Start in de Bruggestraat ter hoogte van het zwembad, Sint-Jozefstraat, Hugo Verriestlaan, Ernest Claeslaan, Donaustraat, Groenhovestraat, Ruddervoordestraat, Tinnenburgstraat, Elisabethlaan, Stationsstraat, Concienceplein, Spinneschoolstraat, Beerstraat, Burg en Bruggestraat.

Loopfietsjesrace op woensdag 24 augustus

Op Kermiswoensdag organiseert de sportdienst tussen de twee meisjeswedstrijden door nog een loopfietsjesrace voor de allerkleinsten (2,5 tot 5 jaar) met vertrek en aankomst onder de aankomstboog van de grote wedstrijd.  Loopfietsjes zijn ter plaatse beschikbaar, inschrijven vooraf via de webshop.torhout.be is wel noodzakelijk. Alle kinderen zijn in deze race winnaars.