Leraars op het podium op 17 november

Patrick Demarest

13/11/2023
muziek

Op 17 november kan je in cultuurcentrum de Brouckere genieten van 'Leraars op het podium'. Zo wil de Kunstacademie haar leraars in de kijker plaatsen. Dit jaar stellen twee leraars uit de Jazz, Pop en Rockafdeling een programma voor met hun eigen bands. Arno Grootaers, leraar drum JPR, speelt met zijn band SAMFI en Robin Lantsoght, leraar gitaar JPR speelt met zijn band Robert.

SAMFI

Deel één van de avond wordt gevuld met SAMFI, wat zoveel betekent als “eer je geliefde”.

SAMFI is de muzikale kruisbestuiving van Moussa Dembele (Yelemani Trio), Arno Grootaers (Dishwasher_) en Sander Huys (EMY, Ventus). Al improviserend, brengt het trio Burkinese ritmes en verhalen op eigenwijze, dansbare grooves.


Robert.

Het wordt nog moeilijker om te blijven zitten tijdens het tweede deel van de avond. Eind 2016 ontstond in een repetitiekot in Knokke-Heist een nieuwe band: Robert. Met 3 ex-leden van “Zorro's Dirty Sister” en een verse drummer werkten ze aan simpele, sterke en strakke rocknummers. Inspiratie en invloeden voor hun eerste EP in 2017 werden gehaald bij onder andere Queens Of The Stone Age, de jonge Arctic Monkeys, Royal Blood en Triggerfinger. Na meer dan 50 shows, een globale pandemie en een jaar vol opnames later, zijn ze klaar om in 2023 nieuwe muziek te lossen. Robert. wil de energie van rockmuziek overbrengen aan het publiek en de mensen goesting geven om mee te zingen en dansen. Robert. Spreek je op z'n Frans uit, met een rollende “r”.


Praktische informatie

De voorstelling vindt plaats op vrijdag 17 november om 19 uur in de theaterzaal van CC De Brouckere. Een ticket kost 10 euro en kan je verkrijgen op het secretariaat van de Kunstacademie via 050 21 56 55 of secretariaatacademie@torhout.be.