Maak jij mee de toekomst van Centrum+?

Patrick Demarest

07/03/2024
Actua

Centrum+ is het noordelijke stadsdeel van Torhout dat grenst aan de historische binnenstad. Het bevat heel wat diensten, zoals het ziekenhuis, de stedelijke sportterreinen, het stadspark met het stadskantoor en de site Thor. Het lokaal bestuur wil dit gebied verder ontwikkelen. En daarbij is jouw inbreng belangrijk! Op donderdag 14 maart vindt er een participatiemoment plaats.

Na een presentatie met maquettemateriaal maakt men een toekomstwandeling langs de verschillende plaatsen.
Je hoeft geen expert te zijn om deel te nemen.

Het bestuur koos in dit dossier al een duidelijke richting, maar er liggen ook nog vragen open:
  • Hoe richt men de oude Thorsite in?
  • Hoe evolueert de sport- en voetbalsite?
  • Hoe herbestemt men de brandweerkazerne?
  • Welke kansen zijn er voor trage verbindingen voor fietsers en voetgangers?

Daarom is jouw inbreng nuttig! 

Voorbereidend participatietraject

Een extern studieteam werkte afgelopen maanden aan een duurzame toekomstvisie voor het gebied, samen met de stadsdiensten en een burgerpanel. Dat panel is een groep gemotiveerde Torhoutenaren uit de buurt en uit verschillende verenigingen en adviesraden. Op basis hiervan koos het bestuur een duidelijke richting. Nu is het tijd voor een breder participatiemoment waarbij we deze toekomstvisie voorleggen aan alle geïnteresseerde Torhoutenaren.

Participatiemoment

Op donderdag 14 maart vindt een participatiemoment plaats. Na een presentatie met maquettemateriaal volgt een toekomstwandeling langs de verschillende plaatsen. Je hoeft geen expert te zijn om deel te nemen. Als inwoner van de stad heb je voldoende ervaring en kennis. Ze voorzien drie momenten en starten in de hallen van de voormalige Thorsite in de Industrielaan.

Participatiemoment 

  • 17.30 - 19.30 uur
  • 18.30 - 20.30 uur
  • 19.30 - 21.30 uur