MANTAH op 29 oktober in Club de B

Patrick Demarest

15/10/2022
muziek

Op zaterdag 29 oktober 2022 organiseert MANTAH, de nieuwe metalband uit regio Torhout, een releaseshow waarbij ze haar eerste full album ‘Evoke’ aan het brede publiek presenteert in Club de B.

(Foto Bruno Dyserinck)

De gloednieuwe band werkte sinds 2019 achter de schermen aan een plaat en ging daarbij gebukt onder de richtlijnen van de pandemie. Na wikken en wegen koos deze duivelsrog voor een digitale doorstart in juni eerder dit jaar, waarbij een eerste single ‘Game Over’ met bijhorende videoclip de wereld in werd gestuurd. En ja, dat werd gesmaakt! De introductie van MANTAH kon rekenen op belangstelling van onder andere ‘Staalhard’ op radio Willy, kwam aan bod in ‘Iedereen Beroemd’ op VRT en verscheen in heel wat relevante muziekpers.  

Na ‘Game Over’ volgden in de zomer ‘The Enemy’ en begin oktober mocht het publiek ook kennismaken met ‘Drown’. Deze drie singles maken deel uit van een breder verhaal, wat samenkomt op het debuutalbum ‘Evoke’. “Het album is een diepe duik in mijn geest. De songs roepen herinneringen op aan tal van emoties, gedachten en gebeurtenissen die mijn leven getekend hebben. Toxische mensen, het overwinnen van onze innerlijke vijanden, littekens van negativiteit en narcisme zijn thema’s die aan bod komen”, aldus zanger Sven.

Club de B op 29 oktober

Uiteraard staat de band te popelen om dit creatieve monster face – to – face te delen in het passende kader van Club de B op zaterdag 29 oktober 2022.

MANTAH laat zich hierin bijstaan door Secondhand Saints, een gloednieuwe 6 - koppige metalcore band uit het Waasland. Ook zij ontstonden uit de assen van de COVID – pandemie en brengen een mix van harde metalen met elektronische invloeden.

Vervolgens wordt het podium gedeeld met ‘Three Times Royal’, de nieuwe band van Iris Goessens. Deze laatste was tot voor kort vocaliste bij de Roeselaarse trots ‘Spoil Engine’ (een ex-collega van gitarist Bart Vandeportaele), en is terug aan het metalfront met haar nieuwe project uit Los Angeles. Samen met nog twee Amerikaanse dames brengen ze ‘blood-curdling screams, strong pop melodies, fresh hooks and power driven instrumentals’. Na hun eerste singlerelease begin oktober, spelen ze in Torhout hun debuutshow! Een ‘must see’!

MANTAH neemt vervolgens over en stelt zo voor het eerst in real life haar debuutplaat ‘Evoke’ voor. “We kunnen niet wachten om onze passie eindelijk ook op een podium te delen. Hopelijk wordt dit het begin van een ellenlange reeks liveshows!”, aldus Bart Vandeportaele.

Tickets ook in Top Disc

Na het live-geweld brengt DJ Tone (Strike vzw) de avond passend tot haar einde met relevante plaatjes.

De releaseshow van MANTAH wordt mede mogelijk gemaakt door talrijke sponsors, alsook het jongerenlabel ‘Radar’ en de Stad Torhout.

Ticketverkoop kan online via www.mantahband.com of in Top Disc.