Nationale Applausdag voor fietsers

Patrick Demarest

02/06/2023
Actua

De dag voor Wereldfietsdag stond de Fietsersbond op vrijdag 2 juni over heel Belgiƫ tijdens de ochtendspits paraat om fietsers te belonen met een applaus. De fietsersbond van Torhout deed het dit jaar eens op een andere manier: alle fietsen in de fietsenstallingen werden gelabeld.

(Dit jaar kreeg elke fiets in een fietsenstalling het label: applaus voor fietsers)

Met de Applausdag wil de Fietsersbond, de belangenbehartiger van alle fietsers, samen met haar Franstalige tegenhanger GRACQ de fietsers feliciteren. Een hartverwarmend applaus voor mensen die dagelijks de fiets nemen voor woon-werkverkeer, naar school, naar de winkel... om hen te bedanken en aan te moedigen: zij maken de keuze voor het slimste, gezondste en meest milieuvriendelijke vervoermiddel!


Tijdens Feest in 't Groen op 28 mei kregen de meer dan 250 fietsers die afzakten naar het evenement een applaus en bedanking in de vorm van een fietslabel aan het stuur.

Deze actie werd op 2 juni 's morgens herhaald aan het station en in een aantal andere fietsenstallingen in onze stad. Alle fietsen in de fietsstallingen werden gelabeld. Zo kregen de fietsers op een originele en unieke manier hun applausje!

Hopelijk tovert deze vorm van applaus eveneens een glimlach op het gezicht van elke fietser.


Op deze alternatieve manier wilt de Fietsersbond Torhout deelnemen aan de Nationale Applausdag om de fietsers een hart onder de riem te steken. Met deze actie zet de Fietsersbond Torhout fietsen op een plezante en vooral heel positieve manier in de kijker, en vraagt ze blijvende aandacht voor een duurzaam fietsbeleid. Het Lokaal Bestuur Torhout steunt deze actie en legt ondertussen een laatste hand aan een fietsbeleidsplan.


"We zijn heel blij met deze toffe actie van de Fietserbond Torhout. Op Feest in 't Groen mochten we alvast heel veel fietsende bezoekers belonen. Als stad ondersteunen we deze actie met heel veel plezier want fietsen is en blijft gezond en de gemakkelijkste manier om vlot, gemakkelijk en heel dicht onze lokale handelaars te bereiken. We kijken al uit naar ons fietsbeleidsplan helemaal in het teken van "Torhout, fietsende stad!", zegt Elsie Desmet, schepen van mobiliteit.