Nieuw basketbalterrein op Torhout Oost

Patrick Demarest

22/05/2024
Actua

Op woensdag 22 mei openden het lokaal bestuur en Tordale een basketbalterrein op de terreinen van Tordale op Torhout Oost. Ze deden dat symbolisch met een wedstrijdje tussen jongeren van de jeugddienst en Tordale. Het terrein kwam er om de binding met de mensen uit te buurt te vergroten.

 

Iedereen is welkom op het nieuwe basketbalterreintje in de Weserstraat op Torhout Oost, op de terreinen van Tordale. Het lokaal bestuur zorgde voor de asfaltering en de basketbalpaal. Tordale stelt hun terrein graag open voor de buurt. Zo willen ze de jongeren die er komen en wonen aanzetten tot sporten, meer verbinding zoeken met de inwoners in omliggende straten en werken ze mee aan een warme buurt waar iedereen welkom is. Op het terrein staat ook een buitenbarbecue waar iedereen gebruik van mag maken.

Sportschepen Joost Cuvelier: "We zijn blij met deze gezonde samenwerking. Sporten werkt verbindend en dat is ook de bedoeling van dit project. De mensen van Tordale delen hun terrein graag met mensen uit de buurt. We hopen op heel wat sportieve matchen."

Tordale

Tordale biedt niet louter woonondersteuning en zinvolle dagbesteding aan voor personen met een (vermoeden van) verstandelijke beperking, maar zet eveneens sterk in op begeleiding aan huis, begeleid werk in het regulier werkmilieu, vrijwilligerswerk, … Tordale heeft verschillende campussen in Torhout, waaronder op Torhout-Oost.

Jeugdschepen Lieselotte Denolf: "Dergelijke projecten dragen echt bij aan warme buurten. Jongeren kunnen elkaar ontmoeten én samen bewegen. We steunen dit heel graag!"

Opening met wedstrijdje

Op woensdag 22 mei om 14 uur speelden enkele jongeren van Tordale een vriendschappelijke wedstrijd tegen de leden van de jeugddienst.