Nieuwjaarsdrink N-VA

Patrick Demarest

03/02/2024
vereniging

Tijdens de Nieuwjaarsdrink van N-VA Torhout stelde lijsttrekker Eva Maes een aantal kandidaten voor.

Eva Maes: “Onze lijstvorming is zo goed als rond en is gebaseerd op een enthousiaste ploeg mensen met zowel onze vaste waarden alsook een aantal gemotiveerde nieuwe namen. We zullen ons samen inzetten ‘Voor een Torhout in vorm’, wat ook onze campagneslogan zal zijn. Als inhoudelijke speerpunten focussen we voor onze stad op veiligheid, gezonde financiën,  doordachte ruimtelijke ordening, levendige lokale economie en een bruisend verenigingsleven”.

De kandidaten werden voorgesteld in Café Het Rozeveld in aanwezigheid van kamerlid Sander Loones (lijsttrekker lijst Vlaams Parlement) en Marc Descheemaecker, lijstduwer van de kamerlijst.

Een aantal namen

Advocaat Maarten Willaert (42) versterkt onze ploeg. Als kleinzoon van gewezen apotheker en stichtend lid van de Volksunie in Torhout Paul Vlieghe, zet ook hij zijn eerste stappen in de politiek. Daarnaast is Maarten ook voorzitter van SK Torhout.

Op plaats 3 staat Inge Perquy (51). Na 5 jaar gemeenteraadslid voelt Inge zich al goed thuis in de gemeenteraad. Goed voorbereid komt ze iedere zitting sterk en gevat tussen op dossiers als lokale economie en mobiliteit.

Dylan Volckaert (24), Dylan Bauwens (22), Zite Fraeyman (18) en Nick Vanmassenhove (34) zijn jonge nieuwkomers. Vanuit hun job of hobby staan ze dagelijks tussen de jeugd en voelen goed aan wat er leeft bij de jongeren.

Veerle Vandewiele (51), verpleegkundige op radiologie, brengt ons expertise op vlak van zorg, Marina Denoo zal, als grote dierenvriend, onder andere waken over het dierenwelzijn in onze stad.

Peter Sap (58) is een vaste waarde in het Torhouts verenigingsleven en heeft een groot hart voor ondernemerschap en lokale middenstand.

Eva Maes besluit: “We hebben de ambitie om minstens het resultaat van 2018 te kunnen overtreffen. Onze groep hangt goed aan elkaar en is klaar om de campagne aan te vatten.”