Nieuwjaarsdrink Trots op Torhout

Patrick Demarest

30/01/2024
vereniging

Op zondag 28 januari vond de eerste Nieuwjaarsdrink van de onafhankelijke partij Trots Op Torhout plaats in De Mazzel.

Het evenement, goed bezocht ondanks de onafhankelijke status van de partij, bood lekkere hapjes, verfrissende drankjes en een gezellige sfeer. Aanwezigen maakten kans op prijzen van Mostaard Wostyn via een tombola.

Peter Lambert gaf een algemeen inleidende speech waarin hij de openheid van de partij voor geëngageerde burgers van diverse politieke strekkingen en onafhankelijken benadrukte. Daarna gaf Ilja Wostyn een speech. Hij is naast Isabel Laceur één van de woordvoerders van Trots Op Torhout, en bekend als zoon van Piet Wostyn. Ilja sprak over het streven van Trots Op Torhout om een alternatief te bieden voor de traditionele politiek in Torhout, met aandacht voor iedereen.

Hij uitte bezorgdheid over de privatisering van kinderopvang Jabedabedoe, voorheen een stadsinitiatief, en pleitte voor behoud in stadshanden. Trots Op Torhout wil ook jeugdbewegingen in elke wijk, met stadssteun, en dringt aan op een permanente locatie voor het jeugdhuis in het centrum.

Op economisch vlak vraagt Ilja Wostyn om uitgebreidere steun aan ondernemers, zoals de parkeerduur met de blauwe schijf te verlengen. Hij benadrukte ook het belang van inzetten op toerisme en cultuur voor de lokale economie.

Trots Op Torhout zet zich in voor evenredige gemeentebelasting en wil ouderen zo lang mogelijk thuis begeleiden, terwijl het de kosten van rusthuizen redelijk wil houden. De partij benadrukt het belang van financiële rechtvaardigheid voor alleenstaanden en éénoudergezinnen. Alleenstaanden worden bv. in verhouding veel meer belast dan een (groot) gezin in Torhout, een voorbeeld hiervan is de huisvuilbelasting. Ze ijveren ervoor om de belastingdruk te verlagen en het beleid aan te passen aan hen. ”Zo draagt elk zijn steentje bij en kunnen we allen trots zijn op Torhout”, aldus Ilja.

 


bigpic
Foto 1 van 6
bigpic
Foto 2 van 6
bigpic
Foto 3 van 6
bigpic
Foto 4 van 6
bigpic
Foto 5 van 6
bigpic
Foto 6 van 6
Foto 1 van 6
Foto 2 van 6
Foto 3 van 6
Foto 4 van 6
Foto 5 van 6
Foto 6 van 6