Nog tot en met zondag 27 juni inschrijven voor bebloemingswedstrijd

Patrick Demarest

26/06/2021
Natuur

Torhout zet in op bloemen en planten in het centrum en op de wijken. Dat doen ze door middel van gevelbankjes en een bebloemingswedstrijd waarvoor je nog kan inschrijven tot en met zondag 27 juni.

Meer bank-contact in Torhout

Iedereen snakt ondertussen naar wat meer sociaal contact. In het centrum en op de wijken van Torhout zijn heel wat mooie groenzones waar je met je buitenbubbel kan afspreken. Wil je inspiratie? Kijk dan zeker op de website van Visit Torhout (www.visittorhout.be) waar een overzicht te vinden is van onze parken, bossen en speelpleintjes.

Ook een gevelbankje kan in deze tijden voor wat extra contact zorgen. Vraag jouw gevelbankje aan via www.torhout.be/gevelbankje. Wil je graag eens een gevelbankje uit testen? In de demotuin aan het werfkantoor (Fraeysstraat 2A) staat een testexemplaar.

 Laatste kans: schrijf je in voor de bebloemingswedstrijd

Lokaal bestuur Torhout wil de stad letterlijk in de bloemetjes zetten. Daarom organiseren ze ook dit jaar een bebloemingswedstrijd waaraan iedereen gratis kan deelnemen.

Je kan deelnemen in één van de volgende 6 categorieën:

  • de gevelversiering / geveltuin;
  • de voortuin (klein);
  • de voortuin (middelgroot);
  • de voortuin (groot);
  • de hoeveverfraaiing;
  • de ecologische voortuin.

Alle tuinen worden beoordeeld op de aanleg, het onderhoud, de kleur- en vormcompositie en de originaliteit van de beplanting. Landbouwbedrijven worden in hun geheel beoordeeld. Hierbij zijn inlijsting in het landschap en aandacht voor de toegang tot het bedrijf heel belangrijk.

Er is één enkele keuringsbeurt in het zomerseizoen. De datum ervan wordt niet bekendgemaakt.

Inschrijven kan nog t.e.m. zondag 27 juni 2021 via onthaal@torhout.be of rechtstreeks aan het onthaal in het Stadskantoor, Aartrijkestraat 11/B.

Iedereen die deelneemt, ontvangt een welverdiende prijs tijdens de prijsuitreiking in het najaar.

Heb je geen eigen tuin of geen groene vingers, maar geniet je tijdens je wandeling of fietstocht van een pareltje in de omgeving? Bezorg dan digitaal een foto en geef ook de juiste locatie van deze tuin door via onthaal@torhout.be. Zo kan men de bewoners van deze passagetuintjes ook eens in de bloemetjes zetten.

Bloemenpracht zoekt meter of peter: stel je kandidaat

 Op de wijken werkt men ondertussen al enkele jaren met meters en peters die op vrijwillige basis de bloemenpracht mee onderhouden. Voor de wijk Don Bosco en de wijk Maria Assumpta zijn ze nog op zoek naar een meter of peter. Iets voor jou? Neem contact op met de dienst ruimte via ruimte@torhout.be of 050 22 11 39.