Openbaargroen-Awards 2022

Patrick Demarest

05/01/2023
Natuur

Elk jaar organiseert de Vereniging Voor Openbaargroen, de VVOG, de Openbaargroen-Awards. De 43ste editie was in het thema: 'Grijs wordt groen'! Met het landschapspark
't Hoge Water werden we eerste laureaat binnen de categorie Groene Gemeente, categorie 'landschapsinrichting'.

Er waren 3 verschillende wedstrijdthema's: 

1 - Groene Gemeente - beste groenprojecten
2 - Bijenvriendelijke gemeente - beste bijenvriendelijke projecten
3 - Gemeente in bloei - beste bloemenprojecten

Binnen het wedstrijdthema 'Groene gemeente' werden naast de speciale ereprijs 'Groenaannemer-Award' ook de VMM-labels 'Zonder is gezonder' en 'Waterproof' uitgereikt. De prijsuitreiking van de Openbaargroen-Awards 2022 vond plaats in Diksmuide op 15 december 2022. Torhout nam deel in alle drie de thema's.

Schepen Elsie Desmet: "Met het landschapspark 't Hoge Water werden we eerste laureaat in de categorie 'landschapsinrichting'. We zijn hier bijzonder trots op! Het is een nieuwe groene en rustgevende parel aan de rand van de stad waar jong en oud zijn hart kan ophalen. Daarnaast werden we ook beloond met het label van 'Waterproof' voor 't Hoge Water. De Koningshoek, het nieuwe natuurgebiedje langs de Groene 62 tussen de Velodroom en de Bruggestraat, werd 4de laureaat in dezelfde categorie. Daarnaast werden de inspanningen voor een bijenvriendelijk groenbeleid dit jaar opnieuw beloond met het maximum van 3 bijensymbolen in de wedstrijd 'Bijenvriendelijke gemeente'. Ook de bebloeming werd bekroond met 2 bloemensymbolen dankzij de inspanningen van ons team groen om de bloemenzee een heel jaar lang te laten schitteren langs de straten en op onze pleinen."

"Intussen kijken we al uit naar de Openbaargroen-Awards van 2023. Met de renovatie van het Don Boscoplein hebben we straks een prachtig groenproject om in te dienen."