Opening op 3 februari van kunstplatform Stek-art

Patrick Demarest

31/01/2024
Cultuur

In een negentiende-eeuws art-nouveauhuis in de Zuidstraat 27 in Torhout openen Carlen Claeys (33) en haar man Renaat Soenen (39) op 3 februari kunstencentrum Stek-art, met expositieruimtes binnen en een kleine binnentuin. En...er is ook een kadershop verStek.


Carlen: "Waar het eerst een gewone winkel was en later – in 1920 - een luxueuze lingerie- en stoffenzaak werd, heeft het gebouw de afgelopen maanden een grondige renovatie ondergaan. En het is nu klaar! Helemaal klaar om een nieuw stuk aan zijn geschiedenis toe te voegen. Want Stek gaat voortaan fungeren als ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Wij kijken er erg naar uit om iedereen die van kunst houdt, bij ons te ontvangen."

Iedereen welkom​

"De voormalige winkel is nu herschapen tot een stek voor hedendaagse beeldende kunstenaars die hun werk willen voorstellen en delen met kunstliefhebbers en toevallige voorbijgangers. Want iedereen is welkom: het is een plek om in en uit te lopen, een platform voor promotie en omkadering van sterk gevestigd en beginnend talent. Waar kunstenaars en kunstkenners elkaar ontmoeten, waar nieuwelingen kunst ontdekken, leren smaken en waarderen."

​"Kortom, Stek-art is een kunstgemeenschap waar echte banden worden gesmeed tijdens een meet-and-greet of een spontane ontmoeting met de kunstenaar, waar de beleving van kunst net iets persoonlijker en gemoedelijker wordt."

Opening op zaterdag 3 februari van 14 tot 19 uur

Kunst krijgt bij Stek een welkom in stijl.
Met een woordje door kunstkenners Stef Van Beellingen (WARP) en Luc Vandecaveye om 14 uur (verzorgd door Stad Torhout), poëzie voorgedragen door Lise Surmont om 16 uur en een muzikaal optreden van Voxination om 17 uur.
Tot slot kunt u genieten van de wijnen van Santé Wines  en de bieren van de Houtlandse Brouwers. 
Stek-art is tijdens het jaar open op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.

Efemeer van 10 februari tot 16 maart

De eerste tentoonstelling Efemeer, vindt plaats van 10 februari tot 16 maart. Stellen tentoon: Sien Godderis (sculpturen), Julie van der Vaart (fotografie) en Kevin Vanwonterghem (tekenkunst).  Gratis te bzoeken op zatrdag en zondag van 14 tot 18 uur.    

VerStek

Carlen: "Gestoken door een kunstwerk dat je bij Stek-art of elders hebt gevonden? Dan bieden wij meer dan de promotionele omkadering voor de kunstenaar. We switchen naar een letterlijk kader voor het werk dat op je netvlies blijven plakken is. Laat het in onze kadershop verStek inkaderen met een mooie lijst om het optimaal tot zijn recht te laten komen. Zo versterkt kunst je muren, gaat kunst echt spreken met zijn nieuwe omgeving bij je thuis."