Opening theater restaurant Gravenhof op 4 februari

Patrick Demarest

27/01/2022
horeca/toerisme

Op vrijdag 4 februari opent theater restaurant Gravenhof in de Oostendestraat de deuren. Jill Vanhove (30) en Bjorn Inghelbrecht (35) willen er mensen vergasten op eten, show en dansen. Zij krijgen daarbij de steun van eigenares Stéphanie Van Den Heuvel, kok Peter Vancoillie en Frank Valentino.

Jill Vanhove en Bjorn Inghelbrecht wonen in Ichtegem en kozen resoluut voor de horeca.

Bjorn: "Ik ben zelfstandig kunstgrasplaatser en heb een eigen bedrijf IB gras in Ichtegem. Het was ofwel daarin verder investeren ofwel de stap naar de horeca zetten. We hebben gekozen voor het laatste."

Jill: "Ja, we wilden allebei iets beginnen in de horeca."

Theaterzaal

Jill en Bjorn: "Het concept is simpel: de mensen kunnen hier eten van een show genieten en dansen. Op die manier willen we de zaak laten heropleven. We zullen shows brengen voor alle generaties en van alle genres: komedie, rock, burlesk, travestiet, modeshow, metal...Ook huwelijken kunnen nog. Dat kan omdat we in de zaal een groot polyvalent podium hebben gemaakt met een LED wall. De zaal heeft een capaciteit van 250 zittende, 400 rechtstaande mensen."

Terzijde: Jill en Bjorn deden alle veranderingen zelf en er komt ook een vergaderzaal en een kleinere (feest) zaal voor 50 à 150 man.

"Dit is een huurkoop: drie jaar huren en dan kopen. Dat betekent dat we dus 3 jaar de tijd krijgen om alles uit te proberen. In die tijd krijgen we steun van eigenares Stéphanie Van Den Heuvel, kok Peter Vancoillie en Frank Valentino die ons zal coachen maar hier ook zal optreden."

Zorgen laten vergeten

"Het doel is eenvoudig: mensen hun zorgen laten vergeten. Wij zorgen voor een goede show en lekker eten zodat de sleur van het dagelijkse leven even verdwijnt."

"We gaan veel met de grill werken maar je zal ook kunnen eten à la carte. Er komen thema-avonden, op vrijdag is er fondue, op zondag steak op de grill, scampi à volonté...

7 op 7 open

Theater restaurant Gravenhof is 7 op 7 dagen open.
Maandag: 11.30- 17 uur/ 18 - 24 uur.
Dinsdag en woensdag: 11.30 - 18 uur.
Donderdagavond: 18 uur-....
Vrijdagavond: 18 uur-....
Zaterdagavond: 18 uur-...
Zondag: 11.30 uur- ....