Randparking De Mast als wisselparking

Patrick Demarest

27/02/2023
Actua

Leerlingen uit het buitengewoon onderwijs kunnen gebruik maken van de bus om naar school te gaan. Deze bussen vertrekken vanop verschillende locaties, nemen leerlingen mee uit verschillende scholen en rijden weg in alle windrichtingen. Gevolg: heel wat verkeersproblemen en onveilige situaties.Samen met de scholen zocht men in Torhout daarom naar een veilige oplossing. 𝗭𝗼 𝘇𝗲𝘁 men 𝗿𝗮𝗻𝗱𝗽𝗮𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗗𝗲 𝗠𝗮𝘀𝘁 𝘃𝗮𝗻𝗮𝗳 𝗺𝗮𝗮𝗻𝗱𝗮𝗴 𝟮𝟳 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶 𝗶𝗻 𝗮𝗹𝘀 𝘄𝗶𝘀𝘀𝗲𝗹𝗽𝗮𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴.

De leerlingen worden met 1 of 2 bussen opgehaald in de Bruggestraat en Groenhove.
Ze worden naar randparking De Mast gebracht waar ze, in het deel van de parking dat niet toegankelijk is voor doorgaand verkeer, verdeeld worden over 9 bussen.
Na het wisselen rijden de bussen weg via de verkeerslichten in de Industrielaan-Noordlaan of via de rotonde Bruggestraat -R34.
Het wisselen vindt plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 15.30 en 16.30 uur en op woensdag van 11.30 tot 12.30 uur.
Dit kan zorgen voor wat hinder. Maar de busbegeleiders doen er alles aan om de overstap zo snel, zo vlot en zo veilig mogelijk te laten verlopen!