Stadstraktaat op 2 september

Patrick Demarest

07/12/2022
Actua

Op 23 augustus was er een zomers stadstraktaat in Torhout, na het uitgestelde stadstraktaat in januari. Deze zomereditie werd gesmaakt, en dat smaakt naar meer. Dus... is het stadstraktaat in 2023 op zaterdag 2 september.

De zomereditie van het stadstraktaat dit jaar was zo succesvol dat burgemeester Kristof Audenaert het stadstraktaat volgend jaar graag opnieuw organiseert in de zomer.

"Het was het ideale moment om al onze inwoners samen te brengen. De Markt was ook al voor een stuk vernieuwd en werd er feestelijk geopend. Daarna was het de beurt aan Vlaanderen Zingt. Een succesformule want het festijn lokte zo'n 1000 Torhoutenaren naar de Markt. Daarom doen we het nog eens over volgend jaar, op zaterdag 2 september", aldus burgemeester Kristof Audenaert.

Hou zaterdag 2 september 2023 dus zeker vrij, want dan heffen we opnieuw samen het glas!

Opening vernieuwde stadskern op 1 september

Op vrijdag 1 september wordt de vernieuwde binnenstad met een academische zitting geopend. Daarna is het tijd om de nieuwe stadskern te ontdekken. Want na bijna anderhalf jaar werken aan de stadskern is die op 1 september 2023 officieel klaar.

Vlaanderen Zingt komt terug

Ook volgend jaar kunnen de inwoners van Torhout genieten van Vlaanderen Zingt. De band maakt alle Torhoutenaren warm en nadien is het de beurt aan koorleden om het beste van zichzelf te geven. Benieuwd welk koor volgend jaar zal optreden op het podium? Zak af naar de Markt op zaterdag 2 september.