Tjendo De Cuyper naar KM Torhout

Patrick Demarest

29/01/2022
sport

Voorzitter Dick D’Hoore en sportief manager Didier Degomme bereikten een akkoord met de pas 30 jaar geworden Tjendo De Cuyper. Tjendo speelde vroeger nog bij KM, woont in Torhout en komt over van K. Olsa Brakel, momenteel vijfde in de stand in 2de klasse amateur, die haar volledige medewerking verleende voor de overgang.



De flankaanvaller trok voor het eerst de voetbalstuds aan in 1998 bij KFC Sint-Joris Sportief. Na één seizoen trok hij tijdelijk naar Club Brugge KV maar al snel werd zijn overgang definitief en die duurde tot 2012. Ondertussen had hij twee selecties bij de A-ploeg van blauwzwart op zijn palmares.
Van 2012 tot 2015 trok hij naar SC Eendracht Aalst, een andere traditieclub waar hij ook al mooie tijden beleefde. In 2015 ging het richting toenmalige 2de klasse naar KVV Coxyde maar tijdens de wintermercato kon KM Torhout hem voor de rest van het seizoen huren van de kustploeg. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt bij onze club en op het
einde van het seizoen trok hij tot in 2020 naar R. Knokke FC waar hij opnieuw toptijden beleefde. Daarna ging het voor een kort seizoen door corona naar de nieuwe ambitieuze fusieclub KSC Lokeren-Temse maar bij de start van het huidige seizoen maakte hij de overstap naar de even ambitieuze familieclub K. Olsa Brakel.
Na overleg met de Oost-Vlamingen kon KM Torhout Tjendo nu overtuigen om terug te keren naar De Velodroom, waar hij een overeenkomst tekende voor anderhalf jaar. Hij is onmiddellijk inzetbaar en zal vanaf dinsdag de trainingen mee volgen met de A-kern.