Vernieuwd stadsmagazine Sparrensprokkels

Patrick Demarest

20/12/2023
Actua

Alle inwoners van Torhout ontvangen tussen Kerstmis en Nieuwjaar een vernieuwd stadsmagazine. De naam Sparrensprokkels is zowat het enige wat nog herkenbaar blijft. Het lokaal bestuur gaat voor een ruimere basiseditie van 32 pagina's waar er plaats is voor extra duiding en storytelling.

 

Het lokaal bestuur streeft ernaar z'n inwoners zo goed mogelijk te informeren over de beleidsbeslissingen, projecten en activiteiten in de stad. Het tweemaandelijkse stadsmagazine Sparrensprokkels is met stip het grootste kanaal om de inwoners te bereiken. Alle Torhoutenaren ontvangen een exemplaar in de brievenbus. Dat magazine werd helemaal herbekeken. De dienst Communicatie stond zelf in voor de vernieuwing en zal het voortaan ook zelf gaan lay-outen. Het magazine blijft tweemaandelijks verschijnen. Drukkerij Hdruk uit Eernegem zal de komende vier jaar instaan voor de druk.


Gebruik de binnenpagina als affiche

"We willen naast de zakelijke communicatie ook vaker de klemtoon leggen op storytelling en ruimte laten om inwoners aan het woord te laten over actuele onderwerpen", geeft schepen Lieselotte Denolf mee. "Op de middenpagina's vind je een grote afbeelding onder de nieuwe rubriek 'leve de stad'. Fans kunnen die uithalen en ophangen als affiche. We starten met de enthousiaste animatoren van speelpleinwerking de Warande."

 

Nieuwe rubrieken

"In Sparrensprokkels is voortaan ook een plaatsje voorzien voor nieuwe handelszaken. Zo wil het lokaal bestuur hen een boost geven en welkom heten in de stad. Op de tweede pagina starten we met een rubriek 'Typisch Torhout' waar we een plekje geven aan mooie beelden van onze inwoners. We namen afscheid van de wedstrijd op de backcover en de rubriek 'Trots op Torhout'."

Mensen centraal

"Het nieuws en de projecten van het lokaal bestuur hangen onlosmakelijk vast aan mensen. We willen vaker deze invalshoek benutten en mensen aan het woord laten via een interview. Ook in de foto's willen we de mensen vaker centraal stellen."