Vernieuwde Wastineroute met startpunt aan de kerk

Jenka Watteny

16/02/2023
sport Natuur

In Lichtervelde presenteerde Westtoer de vernieuwde Wastinefietsroute. De 52,4 km lange route voert je langs de landelijke wegen van Lichtervelde, Ardooie, Pittem en Zwevezele (Wingene). Geniet onderweg van een hoeveterras of een gezellige picknickplek in deze zacht golvende landbouwstreek.

De lancering van de Wastinefietsroute kadert in een volledige herwerking van het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen. Voor deze route werd een volledig nieuw traject uitgewerkt. Westtoer speelt nog beter in op de beleving van recreanten dankzij de integratie van nieuwe paden, natuurgebieden en leuke stopplaatsen langs de fietsroutes. In totaal worden 25 nieuwe fietsroutes gelanceerd. Zeven daarvan werden vorig jaar reeds geopend en de Wastinefietsroute is de zesde van 18 nieuwe en vernieuwde fietsroutes die in het voorjaar van 2023 worden voorgesteld. Westtoer organiseert in 2023 een themajaar rond fietsen en wandelen vanuit het nieuwe merk ‘Visit West-Vlaanderen’. Dit is een overkoepelend toeristisch platform dat vooral de fiets- en wandelmogelijkheden alsook de gastronomische troeven uit West-Vlaanderen presenteert.

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en kent startpunten aan het Marktplein van Ardooie, Toerisme Pittem, de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde en het Marktplein van Zwevezele. Aan deze vier startpunten staat telkens een startbord.

Alle herwerkte routes worden als ‘bewegwijzerde suggestieroute‘ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten. Van deze routes zal er geen aparte folder meer verschijnen. De fietsnetwerkkaarten met de suggestieroutes zijn vanaf eind maart te koop in de webshop van Westtoer shop.westtoer.be en partners (diensten voor toerisme, bezoekerscentra, boekhandels, etc.). Via visitwestvlaanderen.be vind je alle informatie over deze nieuwe fietsroute terug en kan er een gratis pdf-bestand met routekaart en gpx-bestand van het traject worden gedownload.

bigpic
Foto 1 van 3
bigpic
Foto 2 van 3
bigpic
Foto 3 van 3
Foto 1 van 3
Foto 2 van 3
Foto 3 van 3