Vierde editie KOSMOS markt op 6 en 7 april

Patrick Demarest

07/03/2024
Actua

Op 6 en 7 april, respectievelijk van 11 tot 20 uur en van 11 tot 18 uur, vindt de vierde editie van KOSMOS markt plaats in de roze kapel van de Middenschool van Sint-Rembert in Torhout.  De markt is een initiatief van onderneemsters Haike Vandecasteele uit Kortemark (Dichter Juwelen) en Marlies Parmentier uit Brugge (purpose. - sustainable bags and accessories). 


Marlies Parmentier: "Deze vierde editie wordt groter, beter maar vooral nog creatiever! Als bezoeker kuier je niet enkel langs de vele standjes met handgemaakte, lokale producten maar kan je ook blijven plakken aan één - of alle - bar en food stands die opgesteld staan voor de deur van de kapel. Wil je zelf de mouwen opstropen, schrijf je dan in voor één van de workshops die gepland staan. Plan op zaterdag een leuke avond met vrienden en vriendinnen. KOSMOS markt is open tot 20 uur. Dé perfecte plek dus voor een pre-dinner shopje en aperitiefje."

KOSMOS wat?

De KOSMOS markt is een tweedaagse markt waarbij jonge, creatieve ondernemers uit West en Oost-Vlaanderen hun vernieuwende producten en ideeën aan het grote publiek tonen.  Als creatieve ondernemers weten Haike en Marlies dat het een hele uitdaging is om jezelf en je product kenbaar te maken in eigen streek.  Veel van deze ondernemers hebben geen fysieke winkel en werken voornamelijk online.  KOSMOS markt biedt hier een antwoord op! 

Samen met 35 andere creatievelingen tonen ze het beste van zichzelf op de KOSMOS markt. De gezellige sfeer van de roze kapel, de uitstraling van de verschillende standen en de aanwezigheid van verschillende bar en food stands voor de deur zorgen ervoor dat iedereen er graag vertoeft.  De 35 creatievelingen gooien alles in de strijd om niet alleen hun producten voor te stellen maar ook een aangename plek te creëren waar bezoekers in een gemoedelijke sfeer kunnen snuisteren en shoppen.  Als bezoeker maak je kennis met creatieve (in al zijn aspecten) ondernemers uit West-Vlaanderen, van keramiek tot lederwaren en van drukwerk tot baksels. 

KAPEL - MIDDENSCHOOL

Na enkele zeer geslaagde edities de voorbije jaren kiezen Haike en Marlies er opnieuw voor om hun ‘tenten’ op te zetten in de kapel van de Middenschool in Torhout.  Gezien er doorgedreven renovaties gepland staan, zal het wellicht de laatste editie zijn op deze locatie. "We zetten de roze kapel dus graag nog een laatste keer in de bloemetjes voor ze getransformeerd wordt.  De kapel van de Middenschool is niet alleen een unieke, charmante en karaktervolle locatie, het is via drie verschillende ingangen te bereiken waaronder de belangrijkste ingang gelegen is tegenover de parking van het zwembad en is ook makkelijk bereikbaar te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer."