Vierling geboren in de Kinderboerderij

Patrick Demarest

23/02/2022
Natuur

In Kinderboerderij d'Oude Smelterij zijn vorige week de eerste lammetjes geboren: vier schapen hebben samen al 12 lammetjes gelammerd. Een prachtig tafereel dat het hart van elke dierenvriend doet smelten! Wil je ze ook komen bewonderen? Kom dan zeker even langs!

 

In Kinderboerderij d’ Oude Smelterij valt heel wat te beleven. Het domein van 4,5 hectare is gratis toegankelijk. Het herbergt kleine en grote boerderijdieren, een prachtige serre, moestuin, fruittuin, boomgaard, bijenhal, demoplaats composteren en een mooie speeltuin. En nu kan je er dus ook de nieuwe lammetjes komen bewonderen.

"Het is altijd in spanning afwachten tot wanneer het eerste schaap zal lammeren. Al van het moment dat de ram bij de schapen loopt kijk ik al uit naar de kleintjes. Jong leven op de boerderij is altijd leuk en zeker de lammetjes, die zijn stiekem toch mijn favorieten" aldus dierenverzorgster Frauke Hoorelbeke.

Zin om de lammetjes te komen bekijken?

Nog geen plannen tijdens de krokusvakantie en zin om de lammetjes te komen bewonderen? Het domein van de kinderboerderij is elke dag vrij toegankelijk van 9 tot en met 17 uur. De lammetjes vind je in de lammerboxen. Daar zitten ze de eerste dagen apart met hun mama onder de warmtelamp.

Wil je helpen met voederen en verzorgen?

Kriebelt het om te helpen met het voederen en verzorgen van onze dieren? Neem dan deel aan onze activiteit voor gezinnen 'boerderijwerk' op 3 maart tijdens de krokusvakantie of 7 april tijdens de paasvakantie. Inschrijven kan via webshop.torhout.be.