Wereldvluchtelingendag: portrettenreeks 'thuis'

Patrick Demarest

18/06/2024
Actua

Donderdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Ook in Torhout staan ze stil bij mensen op de vlucht. Met de fototentoonstelling 'thuis' brengt men mensen dichter bij elkaar.


Wat maakt een huis tot een (echte) thuis? Is het een plaats of is het een gevoel? Hoe kan je je thuis voelen in een nieuw land? Wat neem je mee als je je (t)huis moet verlaten?

Naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag op 20 juni staat men ook in Torhout stil bij mensen op de vlucht via de portrettenreeks ‘Thuis’.

FMDO (Federatie voor Mondiale en Democratische Organisaties) vroeg aan enkele mensen om een zelf gekozen voorwerp uit te kiezen dat hen doet denken aan ’thuis’. Dora Art Photography legde dit vast op beeld. Samen met het voorwerp dat de geportretteerden vasthouden op de foto, lees je hun verhaal. Dat verhaal kan je ook beluisteren via een scan van de bijhorende QR-code.

Ontdek de foto's en de verhalen achter de objecten die voor vluchtelingen in onze stad belangrijk zijn. Je vindt de fototentoonstelling van 18 tot 28 juni 2024 in de bibliotheek (Ravenhostraat 9 Torhout).