Werken park Ravenhof gaan van start op 18 juli

Patrick Demarest

15/07/2016
Actua straat/wijk

In november 2015 werd het nieuw inrichtingsplan van het park Ravenhof goedgekeurd. De werken starten vanaf 18 juli.

IMG_1040

Het huidige park kent veel verborgen hoekjes en straalt een specifiek karakter uit voor de vele gebruikers die het park kent. Met het nieuwe inrichtingsplan wenst het stadsbestuur de eigenheid van dit stukje park in de binnenstad nog te versterken. Door de principes van harmonisch park- en groenbeheer toe te passen wordt het beheer van het park in de toekomst minder arbeidsintensief.  Daarmee wordt ingespeeld op het verbod op het gebruik van sproeistoffen.
De werken aan het park starten op 18 juli 2016
Als eerste wordt de wal rond het kasteel Ravenhof aangepakt. De wal verzamelt door de jaren heen heel wat bladval dat in slib omgezet wordt. Aannemer Claude Vandenbroucke uit Torhout zal de wal machinaal reinigen. Het visbestand wordt door een lokale vissersclub overgezet. Het slib wordt rechtstreeks afgevoerd.
Als tweede luik wordt het grasveld midden in het Ravenhof gedraineerd en wordt door aannemer Seru uit Veurne een nieuwe wandelpad aangelegd in dolomiet.

IMG_0926

Het ontmoeten en sociaal contact in de verloren uurtjes staat hier centraal bij de nieuwe inrichting. Aan de oever van de wal wordt een ontmoetingsterras aangelegd in samenwerking met de school voor Wetenschap en Techniek, het VTI van Torhout.
De uitvoering van dit tweede luik start op 29 augustus 2016 en zal een tweetal weken in beslag nemen. De inrichting van het terras zal in het eerste trimester van het schooljaar op de agenda van de afdeling houtbewerking staan.

IMG_0925

Tijdens de werken zal het romantische bruggetje bij het kasteel verwijderd worden. De brug werd vernield door een afgekraakte boomtak tijdens een storm de voorbije winter. Na het beëindigen van de werken zal een nieuwe brug voorzien worden.

IMG_0923

Om de werken te kunnen uitvoeren zal aan de kant van de Karel De Ghelderelaan de ingang van het park ruimer gemaakt  worden.  Een stuk van de afsluiting wordt verwijderd en een gedeelte van het heestermassief wordt weggenomen zodat het werfverkeer via die ingang toegang krijgt tot de wal en het centraal gazon.  Om geen onnodige schade aan te richten wordt de werfroute in het park beschermd met metalen rijplaten. Het park wordt achteraf terug aangevuld met de nieuwe groenaanplant.

IMG_0924

Het park blijft tijdens de werken toegankelijk via de Ravenhofstraat onder bepaalde veiligheidsvoorschriften. De werfzone zal afgebakend zijn met werfhekkens. De parking zijde Karel de Ghelderelaan zal niet gebruikt kunnen worden tijdens de werken.
Meer inlichtingen vindt u bij de Dienst Infrastructuur, Stadskantoor, Aartrijkestraat 11b, 8820 Torhout.
Meldingen en vragen kunnen gericht worden aan info@torhout.be.
Tel. 050 22 11 39 / 050 21 38 41.