Wat wordt de Boom van 2016?!

Patrick Demarest

24/05/2016
vereniging

Bomen vertellen verhalen. Boom van het Jaar 2016 gaat op zoek naar de boom met het mooiste verhaal en wil deze in de 'bloemetjes' zetten!

birch-trees-1030881_960_720 (Custom)

Vlaanderen staat vol bomen. Oude en jonge. Dikke en dunne. Kleintjes en héle hoge. Bomen met nesten, met holen, met zwammen en met korstmossen. Met hartjes in hun schors. Met prikkeldraad tegen hun stam genageld, of kruisjes of kappelletjes hoger op hun bast. Sommige hebben zelfs kogels in hun buik…Anderen hebben weer en wind getrotseerd om hun kleinere soortgenoten te kunnen beschermen...

Mochten onze bomen kunnen spreken, ze zouden nogal wat te vertellen hebben. Want sommige onder hen staan al eeuwenlang te kijken naar wat er rondom hen gebeurt.

tree-338211_960_720 (Custom)

Boom van het Jaar 2016 gaat op zoek naar het verhaal achter die bomen. Meedoen is simpel: tot 30 juni kan iedereen die dat wil zijn of haar boom nomineren op de website www.boomvanhetjaar.be. Je vertelt ons zijn verhaal en voegt een foto toe. Tijdens de zomervakantie zal de vakjury 7 finalisten onder de ingediende bomen selecteren. In de maand september kan iedereen dan stemmen voor zijn of haar favoriete boom.trees-327100_960_720 (Custom)

Tijdens de Week van het Bos in oktober 2016 wordt dan bekendgemaakt welke boom wint en een jaar lang de titel ‘Boom van het Jaar’ mag dragen. Kers op de taart: de winnende boom zal volgend jaar als Belgische inzending meedingen naar de Europese titel van ‘European Tree of the Year’!

Maar de ‘Boom van het Jaar’ wint zelf ook: een professionele boomverzorging uitgevoerd door experts. .(Uiteraard, als de boom vitaal en kerngezond is en dus geen extra zorgen nodig heeft, blijven we ervan af en wordt een corresponderend bedrag geïnvesteerd in groenmaatregelen in de omgeving: de aanplant van een nieuwe boom, de installatie van een zitbank of de inrichting van een speelbos.)

Aarzel dus niet om jouw favoriete boom in de bloemetjes te zetten! www.boomvanhetjaar.be